طب سنتی و رعایت اصول غذایی
تاریخ: ۱۹ مرداد ۱۳۹۹ ساعت: 03:48:22


http://www.shabakehiranian.ir/assets/uploads/Ads/main/e566c8b34bf425272feb9a128ad91c6a.gif

http://www.shabakehiranian.ir/assets/uploads/Ads/main/222396fb8ded1e679e62a40baab80a86.gif

http://www.shabakehiranian.ir/assets/uploads/Ads/main/ca273ef2a85c68dcb745167017e104d1.gif

http://www.shabakehiranian.ir/assets/uploads/Ads/main/52e8a1fd0f480480f71603937eded31a.gif

http://www.shabakehiranian.ir/assets/uploads/Ads/main/2f82a09e3a0121d4ee728c131b19bcc1.jpg

http://www.shabakehiranian.ir/assets/uploads/Ads/main/69cf9725a1397692c46e21c0abdd72a4.jpg

http://www.shabakehiranian.ir/assets/uploads/Ads/main/ed3d9557dbef191b501af55c266fa495.png

http://www.shabakehiranian.ir/assets/uploads/Ads/main/f92b3b84c8097bbb246577a420a39b79.jpg

logo-samandehi


کد خبر : 39176 || تاریخ : ۱۳۹۸/۰۱/۰۹ ۲۳:۴۱                 صنایع غذایی

طب سنتی و رعایت اصول غذایی


ایرانیان_همزمان با پایان یافتن فصل زمستان و فرا رسیدن بهار تغییراتی در پذیرش غذاهای خاص در بدن انسان مشاهده می شود.


 طب سنتی و رعایت اصول غذایی

به گزارش شبکه خبر،ایرانیان ،سال ها پیش دانشمندان بزرگی چون ابن سینا و زکریای رازی علم الادویه یا گیاه شناسی دارویی را که اصول طبابت آن بر چهار طبیعت مزاج آدمی یا "اخلاط اربعه" (صفراوی، دموی، بلغمی و سوداوی) و همچنین گرمی و سردی استوار بود، از این طبع آدمی برای تشخیص و درمان بیماری ها به کار می گرفتند.
 
طب سنتی، غذاها را براساس اثراتی که بر بدن می گذارند به دو گروه سرد و گرم تقسیم می کند. در گذشته اعتقاد بر این بود که خوراکی های سرد ارزش غذایی منفی در شخص ایجاد کرده و خوردن آنها سبب رخوت، سستی، ضعف عمومی، رنگ پریدگی، بی حالی، کم حوصلگی و... خواهد شد بنابراین هر فرد می بایستی حالت و طبیعت مزاج یا ارگانیسم بدن خود را نسبت به غذاهای سرد یا گرم تشخیص می داد و در مصرف آنها رعایت اعتدال را می نمود تا دچار عوارض گوارشی نشود؛ زیرا ناهماهنگی بین مزاج و غذا موجب اختلال در اندام های داخلی می شد.

در عصر جدید نزدیکترین معنی به اخلاط اربعه با نام PH خون یا اسیدی، بازی و گرمی و سردی با واژه های پرکالری و کم کالری خوانده می شوند که البته هیچ کدام از این تعابیر بازگوکننده جامعی به شمار نمی روند و تعریف غذاهای گرم و سرد در اعتقاد عامه مردم به عنوان غذاهای پرکالری و کم کالری نمی باشد.

محققانی که در این زمینه تحقیق کرده اند، معتقدند افراد گرم مزاج به مصرف مواد غذایی سرد تمایل دارند و در صورت مصرف غذاهای گرم دچار التهاب و گر گرفتگی می شوند و همچنین افرادی که سرد مزاج هستند، با مصرف غذاهای سرد دچار ناراحتی هایی نظیر درد استخوان ها یا ضعف و بی حالی می شوند و بر این اساس است که توصیه می شود افرادی که طبیعت گرم صفراوی یا دموی دارند، غذاهای سردمصرف کنند تا گرمی آنان تعدیل شود و افرادی که طبع سرد بلغمی یا سوداوی دارند، غذاهای گرم مصرف کنند یا با مخلوط غذاهای سرد و گرم، اثر سردی و گرمی را خنثی نمایند.
طبق یافته های متخصصان طب اسلامی مزاج افراد یا مادرزادی است یا اکتسابی است. در طب سنتی رعایت برخی اصول غذایی برای پرهیز از برخی مشکلات همچون آلرژی ها توصیه می شود.



کلمات کلیدی


captcha